عرض مشاركة واحدة
قديم 03-22-2010, 04:03 AM   المشاركة رقم: 1
الكاتب
Mona Mon
بواب جديد
المعلومات  
التسجيل: Mar 2010
العضوية: 30
المشاركات: 69
بمعدل : 0.01 يوميا
التوقيت
الإتصال Mona Mon غير متواجد حالياً


المنتدى : نافذة الطبخ والطعام
افتراضي مربة الفراولة تجنن فى بيتك

مربة الفراولة سههههههههههلة جداااااااااااااا من صنعك وطبيعية



نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

اهم شئ فى المربى لاتضعى ماء نهائى

المقادير

2كيلو فراولة واغسليها ونظفيها وضعيها بمصفى وقطعيها قطع صغيرة


كيلو الا ربع او كيلو سكر


نصف ليمونة معصورة


عدد واحدة قرنفل



طريقة التحضير



احضرى حله على نار هادئة وضعى الفراولة ثم السكر والقرنفلة وبعد ثلث ساعه ضعى نصف الليمونة المعصوره


اعصرى الليمونة عليه واتركيها مع التقليب حوالى كل 10 دقائق على نار هادئة لاتنسى


حتى تصير مثل المربى


واثناء عملها تكونى محضرة صنية بها ماء ساحن وضعى فيها البرطمانات لطرد الهواء منها وطبعا تكونى غسل البرطمانات


قبلها بيوم ومصفيهم


ثم تضعى المربى بعد الغلق عليها بسرعة وهى ساخنة وتغلقى البرطمان لكى لا يدخل عليها هواء لتظل فترة اطول فى الثلاجة












عرض البوم صور Mona Mon   رد مع اقتباس